Fındık Faresi-Tarla Faresi

Fındık Faresi-Tarla Faresi

Fındık Faresi-Tarla Faresi insanların yaşam alanlarında yaşamaya meyillidir çoğunlukla insana ait yaşam alanlarında veya yakınlarında bulunurlar. İnsanlardan sonra dünyadaki en yaygın memeli türlerinden biridir. Bilimsel araştırmalarda kullanılırlar. 

Fındık Fareleri Tarla Fareleri

Yürür, koşar ve dört ayağı üzerinde durur. Aynı zamanda arka ayakları üzerinde de durabilir ve kuyruğundan destek alarak hareket halindeyken dengeyi sağlar. Fındık fareleri - tarla faresi keskin bir duyma hissine sahiptir ve diğer farelerle ciyaklamaya benzer tiz bir sesle iletişim kurar.

Fareler

Yuvalarını ağaçlık alanlarda, karanlık, doğal şartlara karşı korunaklı ve hazır besin kaynaklarına yakın mesafede olan yerlerde yaparlar. Meraklıdırlar, günlerini kendi bölgelerinde dolaşarak geçirip yeni veya anormal şeyleri araştırır.

Fındık ve tarla fareleri tohum ve fındığı tercih etmekle beraber bu fırsatçı hayvan bulduğu her şeyi yemektedir.

Fareler

Dışarıdaki sıcaklık düşmeye başladığı zaman kış uykusuna yatmadıkları için daha sıcak yerler aramaya başlar. Çoğu kez, etrafa yayılan yiyecek kokusu ve sıcaklığın etkisiyle fındık fareleri binalara girebilmek için, kablo hatları, boru ağızları ve kapı altı boşlukları gibi her türlü girişten faydalanırlar. 

Fareler çok hızlı üremesiyle bilinmektedir. Dişi bir fındık faresi, her bir doğumda ortalama altı yavru olmak üzere her yıl sekize kadar doğum yapabilmektedir. Dışkıları çubuk şeklinde 3-6 mm. her iki tarafı sivri uçludur. 

Fındık Faresi-Tarla Faresi gündüz vakti de evinizde dolaşırken görmeniz mümkündür. Bu hayvanlar sıklıkla duvarların etrafında koştururken ya da normalde sakin olan saklanma yerlerinden kaçarken görülürler. Nerede fare varsa orada dışkı vardır. Genel olarak boyutları ve görünümleri benzer olsa da farenin dışkısında farenin kendisini kaşıması nedeniyle tüy olabilir. Fareler çevrelerini kolaçan ettikleri için arkalarından sık sık ayak izleri ya da başka izler bırakırlar. Dört parmaklı ön ayakları ve beş parmaklı arka ayak izlerinin meydana getirdiği farklı iz şekli oradan bir farenin geçtiğine dair çok açık bir işarettir.

Fındık Faresi-Tarla Faresi çok farklı çeşitte maddeleri çiğneyebilmeleriyle bilinirler. Fındık fareleri – tarla fareleri  izolasyon ve diğer yumuşak malzemeler gibi karanlık ve korunaklı bir ortam sağlayan malzemeler içinde yuva yapmaya meyillidir. Fındık Faresi-Tarla Faresi akşam saatleri boyunca, özellikle etraf karanlığa ve sessizliğe büründüğünde, bu küçük hayvanların duvarları kemirip, eşeleyerek, tavanların etrafında koşuşturarak ve muhtemelen cıyaklayarak çıkardıkları sesler sıklıkla duyulabilir.

Fındık Faresi-Tarla Faresi idrarı diğer kemirgenlerle iletişiminde önemli bir rol oynar. Çoğu kez, kemirgenler dişileri kendine çekmek veya diğer erkekleri uzaklaştırmak için bir bölgeyi işaretlerler. Açık kahverengi veya gri renkte kısa tüylüdür. Göbek kısmı açık renktedir.

Bizi 0530 241 56 10 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.

Tarla farelerinden kurtulmanın yolu profesyonel yardım alarak İstanbul fare ilaçlaması yapılmasıdır. Tedbir olarak tarla farelerinden kurtulmak için * çevrenizden ve bahçenizden otları ve atıkları yok edin. * Çimleri kısaltın ve bunu düzenli olarak yapın. * dış kapıları ve dışarıdan iç alana geçişleri kapatın, kapı altlarına süpürgelik takın. * Evinizin çevresindeki çatlakları ve açıklıkları, toprak çöküntülerini bırakın.

backgrounds
background

Hemen Arayın

Whatsapp üzerinden görüş
Formu doldurup gönderin sizi arayalım