Fare Dışkısı Neye Benzer ?

Fare Dışkısı Neye Benzer ?




Fareler geceleri yiyecek aramak için hareket ederler. Gündüzleri çoğunlukla yuvalarından çıkmazlar. Evinizde işyerinizde fare istilasını veya varlığını anlamak için ilk bakmanız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz. 

* Fare sesleri  ; Farelerin etraftaki bodrum tavan arası gibi yerlerdeki hızlı gezinme sesleri veya kemirme sesleridirç

* Fare dışkısı :Fare dışkısı küçük v e koyu renkli pirinç tanesi gibi parçalardır. Rasgele dağılmışlardır. İç alanlarda, süpürgeliklerde, depolarda bulunurlar. 

* Fare idrar ve yağ izleri :Fareler vücutlarını duvara sürttükleri için zeminlerde ve süpürgelik boyunca oluşan izlerdir. Fare dışkıları da büyük istilalarda yağ ile birlikte görülebilir. Genellikle süpürgeliklerden 4 cm yüksekte ve 1 cm genişliktedir. 

Fare yuva : Fareler buldukları malzemeleri parçalar ve bunları birleştirerek yuva yaparlar. Çatı boşluklarını, asma tavanları, sandviç panelleri, dolap altlarını, buzdolabının arkasını, ocağın altını tercih ederler. 

Fare ayakizleri : Fareler kullanılmayan ve tozlu alanlarda kuyruk izi, ayak izi bırakırlar. 

Canlı veya Ölü Fareler : Gündüz gözlenen fare ağır bir istilanın belirtisi olabilir. 

Kötü Koku : Fareler sık sık idrara çıkarlar ve idrarları amonyak kokusuna benzer güçlü bir koku yayarlar. Bu koku uzun süre kalabilir.

Evinizde işyerinizde apartmanında bu izlerin birini bile görseniz araştırmaya devam edip profesyonel ilaçlama firmasından hizmet almalısınız.

Fareler ısırma, kemirme, özellikle de idrarları yolu ile birçok hastalığı bulaştırırlar. Fareler eşyalarınıza, yiyeceklerinize, giysilerinize ciddi zarar verirler. Fareler vücutlarındaki virüs ve bakterileri gezindikleri her yere bulaştırırlar.

Fare dışkıları fare istilasının belirgin habercilerindendir. Fare pislikleri insanlar tarafından da kolayca tespit edilebilir. Hantavirüs, veba fareler tarafından bulaştırılan belirgin hastalıklardır. 

Fare dışkısı neye benzer? Fareler diğer hayvanlara göre çok fazla dışkı bırakır. Bu dışkılar dağınıktır. Bir fare günde 70 adete kadar dışkı üretebilir .Bu da ciddi bir tehdittir.    

Fareler ısırma ve kemirme yolu ile birçok hastalığın bulaşmasına ve gıdaların tahrip olmasına neden olurlar. Fare kemirmesi ve dışkıları yolu ile birçok gıda maddesi, kablolar, kıyafetler büyük ölçüde zarar görür ve tahrip olur. Vücutlarındaki mikrop ve virüsler salgın hastalık ve ölümlere neden olur. Bu nedenle evlerde veya endüstriyel alanlarda fare pisliği görüldüğünde hızlı davranmak ve önlem almak gerekir.


backgrounds
background

Hemen Arayın

Whatsapp üzerinden görüş
Formu doldurup gönderin sizi arayalım