Bahçe Kene İlaçlama

Bahçe Kene İlaçlama

Bahçe Kene İlaçlama 

Keneler kan emen asalaklardır. Keneler kışı toprak altında, ağaç kovuklarında geçirirler.  İstanbul'da parklar, sahil, sitelerin yaşam alanları, apartman bahçeleri kenelerin en fazla göründükleri yerlerdir. Başıboş hayvanların ve insanların yaşam alanlarında bulunan keneler kan emerek beslendikleri için hastalık bulaştırma riskleri yüksektir. Kenelerin “Kırım Kongo Kanamalı” hastalığını yaydıkları bilinen bir gerçektir. Kuşlar, kedi köpekler keneyi hem taşır hem de üstlerinde barındırırlar.

Keneler kan emmek için deriyi kolayca tutar ve yapışırlar. Keneler daha sonra kafalarını derinin altına gömer ve sürekli olarak kan emerler. Keneler havaların ısınması ile birlikte aktifleşir ve toprak üstüne çıkar.

Keneler Bahçeler, Parklar, Piknik Alanlarında, Çalı Çırpılarda Bulunurlar.

Bahçeler, parklar, piknik alanlarında, çalı çırpı ormanlık alanlar kenelerin en çok bulunduğu yerlerdir.
Keneler bahçeler, parklar ve ormanlık alanlara hayvanların üzerinde taşınır. Park ve bahçeleri tüm semtlerde bulunan İstanbul'da bu alanlarda keneye rastlamak çok kolaydır. Başıboş hayvanlar ve kediler ile kuşlar üzerlerinde taşıdıkları keneleri dinlendikleri yerlere bırakırlar. İstanbul'da insan hareketinin de çok olduğu park ve bahçeler insanların da tercihe ettiği alanlar olduğu için kenelerin bulaşma riski oldukça yüksektir. İstanbul'da keneler başıboş hayvanlar aracılığı ile yattıkları dinlendikleri yerlere keneyi bırakırlar. Burada hareket eden, gezen dolaşan insanlara da titreşimi fark ederek geçerler. 



Kuşlar, kedi, köpek gibi başıboş hayvanlar keneyi vücudunda taşır. sonra dinlendiği, beslendiği yeşil alanlara üzerinden bırakır. Bu sayede keneler önce yeşil alana geçer. İnsan hareketleri ve titreşimi hisseden keneler yine kan emmek için bu defa bu alanlardan insanlara bulaşırlar.

İstanbul gibi hareketli ve insan malzeme hareketini çok olduğu şehirde keneler insanların kıyafetlerine oradan vücutlarına geçer. Bununla beraber keneler hayvan ve insan hareketleri ile de kolayca bir yerden başka yere taşınır ve yayılırlar.

Kene ilaçlamasında bahçeler, ormanlık alanlar, parklar, özellikle çalı çırpılık olanlar tüm zemin ve duvarlar ıslatılacak şekilde yoğun olarak ilaçlanır.

Bahçe Kene İlaçlamasında Hem Uygulama Metodu Hem De Seçilecek Kimyasal Oldukça Önemlidir.

Kene ilaçlamasında hem uygulama metodu hem de seçilecek kimyasal oldukça önemlidir. Çünkü kenenin dış kabuk yapısı açık alanda yaşama uygun olduğu için mukavemetlidir ve kinin tabakası ile çevrilidir.
İstanbul'da bahçe ve açık alanlarda yapılacak kene ilaçlamasında seçilecek kimyasal kene dışında diğer bahçe, orman açık alan zararlılarına özellikle karıncalara zarar vermeyecek şekilde seçilmelidir. Karıncalar keneleri avladıkları için bu oldukça önemlidir.

İstanbul'da eve bulaşmış kenelerden kurtulmak için yapılacak kene ilaçlaması yapılırken de kimyasal seçimi ve uygulama alanı seçimi iyi yapılmalıdır.
İstanbul'da yoğun olarak kullanılan bahçe katlar, kedi - köpek beslenen siteleri, apartman bahçeleri, dış alanında başıboş köpeklerin gezdiği veya hayvanların otlatıldığı bölgeler ilaçlama için öncelikli önemlidir. İstanbul'da müstakil evlerde de kene geçişinin olacağı pencere, kapı bağlantıları, teraslar, park bahçeden gelindiğinde kıyafetlerin konulduğu dolaplar, çamaşır odaları, eşyaların konulduğu ardiyeler, çatı katlar oldukça önemlidir.
İstanbul açık alan ve evlerde kene ilaçlaması gerek bahçe ve ormanlık alanda gerekse iç alanlarda doğru kimyasal, metot ve uzmanlarca yapılmalıdır.

Bahçe Kene İlaçlamasında Uzamış Otların Bulunduğu Alanlar Çok Önemlidir.

Kenelerin yaşam merkezi yeşil alanlar, özellikle uzamış otların bulunduğu ve çalı çırpı olan bakımsız bölgelerdir. Keneler duvara tırmanabilirler. İstanbul siteler ve apartmanlar için bu risk barizdir. Yaşam alanınız yakınlarında, kontrolsüz başıboş hayvanlar geziyor, dinleniyor veya besleniyorsa, kene ısırılmasıyla karşı karşıya kalmamak mümkündür.
Keneler hayvanların ve insanların üzerine yapışır ve bu canlıların kanı ile beslenir. Kenelerin, yaratılış itibari ile ayaklarının ucunda çengel şeklinde vantuzları vardır. Bu sayede canlının üzerinde rahat bir şekilde sabit kalabilirler. Keneler genelde kan emdikten sonra kendilerini yere atıp emdikleri kan ile beslenirler. Deriden ayrıldığında da bir sıvı salgılar ve bu sıvı ile vücuda virüs bulaştırır. Veterinerler, avcılar, kasaplar ve çiftçilerde kan ve vücut sıvısının teması sonucu olarak meslek hastalığı olarak görülebilir.
Keneden korunmak için vücudunuzu düzenli olarak kontrol edin. Kenelerin üstüne kimyasal dökmeyin, kibrit ile yakma gibi işlemlerden kaçının. Kırım Kongo Kanamalı Virüsü, insandan insana bulaştığı için hastalarla temastan kaçının.

İstanbul'da İşyeriniz veya evinizde hayvan besliyorsanız veteriner kontrolünde olmalarını sağlayın ve kulübe veya yuvalarını mutlaka dezenfekte edin. İstanbul'da yaşadığınız siteler, apartman, iş merkezlerini giriş ve otoparkları gibi yerleri yaşam alanlarınızı koruyun. Su kenarı, otlaklar, çalı çırpı olan alanlardan uzak durun. Bu tür yerlerde korunaklı kıyafetler kullanın. Piknik ve riskli alanlardan evinize döndüğünüzde, eşyalarınızda ve bedeninizde iyi bir göz kontrolü yapın. Evinizde ve yaşam alanlarınızda yarık - çatlak alanları tamir edin.

Keneler Nisan ayından itibaren aktif olmaya başlarlar. Keneler kışı ağaç konukları ve toprak altında geçirir ve baharla birlikte aktif hale gelirler. İstanbul'un tüm semtlerinde keneye rastlamak mümkündür. Profesyonel destek ve bilgi için Toğral İlaçlama ile temasa geçiniz.

Haşere ilaçlama sayfamıza bu linkten ulaşabilirsiniz 

Toğral ilaçlama facebook sayfamıza bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Bizi 0530 241 56 10 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.



backgrounds
background

Hemen Arayın

Whatsapp üzerinden görüş
Formu doldurup gönderin sizi arayalım