Fareler Nerelerde Yuvalanır ?

Fareler Nerelerde Yuvalanır ?

Fareler nerelerde yuvalanır? sorusunun cevabı tecrübeli gözlemci bir ekip tarafından iyi bir araştırma ile verilmelidir. Fareler yuvalarını genel olarak yumuşak toprakta, gıdaya yakın kuytu kolay saklanabilecekleri köşelere yaparlar. Aynı zamanda fare yuvaları türlerine göre de değişkenlik gösterir. Bu yüzdendir ki fare yuvaları profesyonel bir ilaçlama firması tarafından tespit edilirken, fare ilaçlama yöntemleri metotlar ve kimyasallar da aynı profesyonel bakış açısı ile seçilmelidir. 

Fareler memeliler arasında en hızlı üreyen ve her şeyi tüketebilen zararlılardır. Fareler güçlü dişleri sayesinde sert malzemeleri bile kolayca kemirebilir her yere geçebilirler.

Fareler doğaya ve farklı ortamlara da kolayca uyum sağlarlar. Farelerin türlerine göre de yuvalanmak için yerleri tercih ederler. Örneğin; 

Lağım fareleri. Sıçan adı da verilen bu grup fareler genellikle, yer altında, kanalizasyon, lağım ve depolarda yaşarlar. İnsanların yaşam alanlarına yakın alanlarda bulunurlar. Diğer farelere göre uzun yaşarlar. Şehirler, tarım arazileri, ormanlık alanlar yaşam alanlarıdır. Ev ve işyerlerine kolayca girerler beslenirler ancak yuvalarını buralarda kurmazlar. Yuvaları yeraltı sistemindedir. Bulundukları yerler nedeni ile üstlerinde hastalık taşıyan bakterileri bulundurur ve hastalık etmenini yayarlar.

Ev Faresi ise  çatı faresi olarak bilinen fareler insanların yaşam alanlarında en sık görülen türdür. Tarla faresi,çatı faresi vebanın ve salgın hastalıklarında önemli taşıyıcısıdır. Ev faresi, çatı faresi yaşam alanlarına en fazla zarar veren fare türüdür. Depolar, yığılı eşyalar, bodrum katlar, serin yerler, bina ortak alanları yuvalanacağı alanlardır.

Fareler nerelerde yaşar sorusunun cevabını ararken aşağıdaki başlıklara dikkat etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Fareler genel olarak gıda - su - barınma alanlarına dikkat ederek bu üçgeni kurarak yuvalanırlar.

Çatı ve bina ortak alanları ; Fareler çatı izolasyonlarını kağıt karton gibi malzemeleri hem yuva hem besin olarak tercih ederler. Fare dışkılarının aynı zamanda kendine has amonyaklı bir kokusu vardır. Bu koku çatı, depo gibi küçük ve kapalı alanlarda kolayca farkedilebilir. 

Mutfak - kiler - çamaşır odası gibi alanlar ; Fareler elektronik cihazların arkasına kolayca yerleşirler. Bulaşık makinası bağlantısı, çamaşır makinası bağlantısı, botu bağlantıları kolayca geçecekleri alanlardır.

Bodrum, sığınak, aydınlık gibi hatlar ; Bu alanlar genellikle tüm böcekler için uygun yuvadır. Fareler de bu alanlarda hareket etmeyi severler. 

Asma tavan - yükseltilmiş taban ve bölmeler ; Bu alanlar ile birlikte klima kanalları, kablo tavaları, asma tavan içleri fareler için güvenlidir. hem yuvalanma hem de hareketleri için son derece uygundur. 

Çöp alanları - depolar : Bu yerler farelerin hem beslenmesi hem saklanması hem de yuvalanıp üremesi için uygundur. 

Yerlatı sistemi ; Tesisat ve bağlantıları özellikle lağım fareleri için biçilmiş kaftandır. Boru bağlantıları ve yer altı sisteminden ev içlerine kolayca sızarlar. Bulaşık makinası, çamaşır makinası bağlantılarını köntrol eder, havalandırma kanallarını takip ederek iç alanlara kolaylıkla geçerler. 


backgrounds
background

Hemen Arayın

Whatsapp üzerinden görüş
Formu doldurup gönderin sizi arayalım