Akrepler besin kaynaklarını genişletmek için dış ortamdan uzaklaşarak seçtikleri bir iç ortama geçerler. Akrepler ormanlık alanlar, taş duvarlar, taş zemin araları gibi yerlerde bulunurlar.
Ev ve işyerlerinde ise; taş duvarlarlar, harabe yıkık binalar, apartman ortak alanları, müstakil yapılar, garaj, otopark, atölye gibi, asansör boşluklarında bulunurlar. Bu alanlardan da evlerinize işyerlerimize akrepler kolaylıkla girerler. Akrepler bir malzeme ile taşınarak ta evimize girer. Özellikle mevsim dönümünde eve taşıdığımız bir malzeme, paketler, odunlar vb eve akrep taşımak için uygundur.
Akrepler genellikle kapı altlarında boşluklar kullanırlar; yer seviyesindeki pencereler; sıhhi tesisat borularını ve eve giren elektrik hatlarını çevreleyen boşluklar; ve bir ev veya işyerine girmek için temeldeki çatlaklar ve boşluklar. Akrepler ayrıca kutular, yakacak odun, saksı bitkileri ve dış mekan mobilyaları kanalı ile içeri girerler.
Akrepler dış alandan iç alana geçtikten sonra bodrum katlarını, mutfak dolaplarının altındaki veya garaj ve banyolardaki gizli yerleri ararlar.
Akrep sokmaları genellikle öldürücü olmasa da zehirlidir. Yaygın yan etkiler uyuşukluk, ağrı ve lokalize şişmeyi içerir. Ciddi durumlarda, kusma ve solunum sıkıntısı meydana gelebilir. Çocuklar ve yaşlıların akrep sokmasından şiddetli reaksiyon gösterme olasılığı daha yüksektir.
Akreplerden kurtulmak ve korunmak için profesyonel ilaçlama firmasından destek alınmalıdır. Toğral İlaçlama yönetim ve saha ekibi akrepler ve böcekler, fareler ile ilgili her konuda çözüm sunacaktır.
Akrepler için öncelikle evin içinde taşınmadığından emin olmak için eşyalarda bir tarama yapılmalıdır. Akrepleri ilk arayacağınız yer; yakacak odunlar veya dış depolama alanlarından içeri getirilen kutulardır. Kapı önü veya terasta bıraktığınız malzemelerin altıları, giriş veya çatı katta giderler ile dış alan bağlantılı yerler de akrep için kontrol etmeniz gereken yerlerdir.
Akrepler için dış çevrede de akreplerin varlığını tetikleyen koşullar önemsenmeli ve dikkat edilmelidir.
Akrepler kayaların altı, devrilmiş ağaçlar, enkaz, yakacak odun yığınları, saksı bitkileri, dış mekan mobilyaları ve tavan araları, gezinme alanları ve dış mekan depolama barakaları veya ahırlar gibi koruma sağlayan alanlarında yuvalanmayı tercih eder.
Akreplerden korunmak için çalılıklar temizlenmeli, çimler kısaltılmalı, fiziksel açıklıklar mutlaka kapatılmalıdır.
Akreplerden kurtulmak için böcek ilaçlaması yapılması şarttır. Akrepler iyi korunan yerlerde saklanmayı tercih ederler, bu nedenle böcek ilaçlama, kimyasal uygulamalar yuvalanma alanlarını hedef almadıkça etkili olmayabilir.
Akrep ilaçlamaması için kullanılan kimyasalların seçimi ayrıca çok önemlidir. Çünkü akrep böcek ilacı ile buluştuğunda agresifleşir ve saldırganlaşabilir. Akrebin kabuklu vücut yapısında etkili olacak böcek ilaçları ve doz seçilerek akrep ilaçlama yapılmalıdır. Toğral ilaçlamayı profesyonel destek için mutlaka arayın.
Akrepler kendilerini görmemizin dışında genel olarak ön belirti bırakmazlar.
Akrep genellikle gerçek bir ısırmadan değil, zehir içerebilen sokmadan kaynaklanır. Bir insan kurbanında, bir akrep zehri, sokma bölgesinde şişme gibi belirgin durumlara neden olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar uyuşma ve kasılmalar yaşarlar. Aşırı durumlarda, bazı insanlar nefes almada zorluk yaşayabilir. Alerjisi olan kişilerin tehlikeli bir akrep zehrinden ölme olasılığı daha yüksektir.
Dişi akrepler yumurtalarını vücutlarının içinde taşırlar. Yavrular dişinin vücudundan ayrıldıklarında annenin sırtına tırmanırlar. İlk tüy dökümünden geçene kadar annenin sırtında kalırlar. Ondan sonra aşağı inerler ve dağılırlar. Bu yüzden akrep gördüğünüzde hemen tedbir almalı ve profesyonel destek istemelisiniz.
Akrepler gece hareketi tercih eden gececi canlılardır. Kuşlar, kırkayaklar, kertenkeleler, fareler, sıçanlar gibi yırtıcı hayvanların evlerini istila ederler. Bir av için avlanırken, kurbanlarını ezmek veya avlarını gerçekten felç eden veya öldüren zehiri enjekte etmek için kıskaçlarını kullanırlar. Yemek için ağızlarından çıkan küçük, pençe benzeri yapılar kullanırlar. Akrepler, yiyeceklerini yalnızca sıvı halde alabilirler ve yutmadan önce katı maddeleri atarlar.
Bir akrebin ömrü ortalama üç ila beş yıl arasında değişir, ancak bazılarının 10 ila 15 yıla kadar yaşadığı bilinmektedir.
Bizi 0530 241 56 10 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.