Çatı Faresi

Çatı Faresi

Çatı Faresi binaların içlerine ya da altlarına ve çöp ya da tahta yığınlarının içlerine yuva yaparlar. Çok iyi tırmanıcıdırlar ve binaların üst kısımlarında da görülürler. Hem et hem de ot yerler.  Tahılları, meyveleri, yemişleri ve sebzeleri tercih ederler. Doğduktan sonra 2-5 beş ay içerisinde cinsel olgunluğa ulaşırlar ve her sene her batında altı ile sekiz yavru doğururlar. Çatı fareleri olağanüstü üreyici hayvanlardır. Dişi fareler yıl boyunca yavrularlar.

Çatı Fareleri

Canlı ya da ölü etrafta görülmesi kemirgen aktivitesi olduğuna işaret eder. Eğer çatı fareleri ortaya çıkmışlarsa, bu genellikle saklanma yerlerinin başka kemirgenler tarafından işgal edildiği ya da inşaat gibi nedenlerden ötürü yerlerinden oldukları anlamına gelir. Etrafta dışkılarının görülmesi de çatı farelerinin faal olduğuna dair önemli bir işarettir.

Çatı Fareleri

Kafalarından ve gövdelerinden daha uzun olan tüysüz ve pullu kuyrukları vardır. Çatı faresinin dışkısı 12 ile13 mm arasında ve sivri uçludur. Bir çatı faresi istilası olduğuna dair belirtiler ise yüzeylerde görülen yağ izleri ve yuvalarıdır. Bu yağ izleri, kemirgenler kenarda yürüdükçe, kürklerinde bulunan yağların etrafa bulaşmasıyla oluşurlar. Kapalı mekânlardaki yuvalarını ise çatı katları gibi yalıtımlı yerlerde yaparlar. 

Çatı Faresi uzun yıllar boyunca Orta Çağ’da büyük insan kayıplarına sebep olan Kara Veba’nın sorumlusu ve pirelerin taşıyıcılarıdır.

Çatı Faresi  potansiyel hastalık taşıyıcısıdırlar. Bu fare türü gececidir ve çok iyi bir tırmanıcıdır. Çatı fareleri aynı zamanda duvarlardaki boşluklardan, saçaklardan ve ağaçların dalları üzerinden çatılardan girebilirler.

Çatı faresi siyah ya da kahverengi renktedir, kuyruğu uzundur.  Çatı faresi 40 cm’ye kadar ulaşabilir büyük kulakları ve büyük gözleri vardır. Tüyleri yumuşaktır.

Bizi 0530 241 56 10 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.

Çatı faresinden kurtulmak  için evin çevresindeki  açıklıkları  kapatın. Çatı faresinden korunmak için; *  çalıları yaşam alanının uzağında tutun. * yüksek ağaç dallarını kesin. *  Çatı faresi istilası durumunda meyveleri toplayın ve uzaklaştırın.  * Çatı faresinden korunmak için evcil hayvan mamalarını kontrol altında tutun.  * Çatı fareleri tohumlar, kuruyemiş, meyve ve çilek tercihleridir. * Çatı fareleri hamam böcekleri dahil böceklerle beslenir. 

Çatı fareleri evinize her yerden girer ve hızlı ürer. Çözüm için Toğral İlaçlama ile iletişime geçin.

Bizi 0530 241 56 10 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.

backgrounds
background

Hemen Arayın

Whatsapp üzerinden görüş
Formu doldurup gönderin sizi arayalım