Karınca birbirinden bağımsız ve çok farklı yaşam evreleri vardır: Karınca türlerine ve ortam faktörlerine bağlı olarak yaşam döngüsünün tamamlanması genellikle birkaç haftayla birkaç ay arasında sürer.
Karınca yumurtlayabilen kraliçeler bir koloni kurmak ve yumurtlamaya başlamak için korunaklı bir yer seçer. Karınca yumurtaları çok küçüktür. Yumurtalar aynı zamanda oval, beyaz ve saydamdır.
Karınca 1-2 haftalık yumurta evresinden sonra, tırtıla benzer, bacaksız karınca larvası yumurtadan çıkar. Bu evrede yetişkin karıncalar zamanlarının çoğunu oldukça obur ve açgözlü olan larvaları, sindirip tekrar çıkardıkları yiyecek ve sıvılarla besleyerek geçirir.
Karınca tüy döküp deri değiştirdikten sonra pupa evresine girer, ayaklarının ve anteninin katlı ve pupa gövdesine sıkışmış olması dışında yetişkinler gibi görünür. Başlangıçta karınca pupası genelde beyazdır, fakat yaşlandıkça yavaş yavaş koyu renkli olmaya başlar.
Karınca yetişkin hale geldiğinde üç farklı koloni haline gelir. Kraliçeler, işçiler veya erkekler. Kraliçeler kolonideki tüm yumurtaları yapan, yumurtlayabilen dişilerdir. İşçiler üreyemeyen ama yiyecek toplayan, larvayı besleyen ve yuvayı muhafaza edip temizleyen gruptur.
Karınca ile mücadele zordur. Ancak karıncaların davranışlarının iyi bilinmesi, tür tespitinin doğru yapılması önemlidir. Yaşam alanlarınızı korumak ve istilayı engellemek için yardın alın.
Bizi 0530 241 56 10
numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.
Karınca için almanız gereken bazı tedbirler.
Karınca su ve tatlı ya da yağlı yiyecek maddeleri bulmak için en küçük yarıklardan bile geçerek mutfağa, kilere ve yiyecek saklama odalarına girebilir.
Karınca yiyecek kaynağını tespit ettiklerinde arkalarından gelenlerin takip edebilmesi için, feromon içeren gözle görünmeyen kimyasal bir iz bırakır.
Karınca Evinizin içinde ya da dışarıda hemen hemen her yerde; çimenlik yerlerde, duvarlarda, kütüklerde, hatta inşaat temellerinin altında dahi yuva yapabilirler.
Kolonilerin büyüklüğü 300,000 ile 500,000’e kadar çıkabilir ve tehlike olduğunda tüm koloni hızlı bir şekilde yerlerinden ayrılıp tekrar başka bir yere yerleşebilir. • Koloninin ömrü: Bir koloni oldukça uzun bir süre devam edebilir. İşçi karıncalar yedi yıl ve kraliçe 15 yıla kadar yaşayabilir.
Bizi 0530 241 56 10
numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.
Karınca profesyonel mücadele gerektirir. Karıncalardan kurtulmak için tek başınıza yaptığınız mücadele yöntemlerinin sadece gözle gördüğünüz karıncalar yok olur. Gerçekten etkili olan bazı yöntemler ise yuvalarına nüfuz edip bu alanları yok ederek tekrar geri dönüşlerini önler.