Tespih Böceği düz, oval canlılardır. Boyları yaklaşık 1 cm'dir. Vücutları birkaç bölümden oluşur. Yedi çift ayakları ve iki çift antenleri vardır. Tesbih böceklerinin kuyruğa benzer iki adet uzantısı vardır. Tesbih böceği olarak adlandırılsalar da bunlar gerçekte böcek değillerdir. Bu tür karada yaşayan kabuklulardandır.
Tespih Böceği vücutlarında su tutamadıkları için yaşamlarının büyük çoğunluğunu nemli ortamlarda geçirirler. Dış mekânlarda ağaç kütüğü, kaya, saksı ve çöp kutularının altına gizlenirler. Tesbih böcekleri organik artıkları ve çürüyen bitkileri yiyerek beslenirler. Bu nedenle ekili alanlardaki kuru otların altında sıklıkla görülürler. Nemin muhafaza edilmesi için genellikle geceleri hareket ederler.
Bizi 0530 241 56 10
numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.
Tespih Böceği evlerin içerisine zemin seviyesindeki kapılardan ve pencerelerden girerler. Kayar cam kapılar evlere girdikleri yerlerin başında gelmektedir. Ev sahipleri, tespih böcekleri ile evlerin nemli ve rutubetli alanları ile bodrum katlarında karşılaşır. Tesbih böcekleri evin tüm alanlarında dolaşabilir. Garaj ve depo bölümlerinde de sıklıkla görülmektedir. Tesbih böcekleri için evin çoğu alanı fazlasıyla nemsiz bir ortam olduğundan iç mekâna girdikten bir süre sonra ölürler.